Retrovéloblog

Retrovéloblog

Bodywork

Sunrider velomobielPosted by stefan 26 Jan, 2014 20:36:32
Plamuren, schuren en nog meer plamuren en schuren !

Het bodywork aan de sunrider gaat gestaag verder en hopelijk kan hij volgende week naar de spuiterij. Ik heb gaten gemaakt in de flanken voor de LED knipperlichten en alle deuken en krassen in het polyester worden aangepakt. Tezelfdertijd heb ik de naden tussen de wielkasten en de body helemaal dichtgemaakt, want langs die weg kwam er toch aardig wat water en vooral vuil naar binnen.


Zo lijkt hij wel een beetje op een walvis met opengesperde muil en een spuitgat bovenaan of de romp van een vliegtuigje op zijn kop.

Dat spuitgat is eigenlijk de opening waar de claxon in komt te zitten, zodat het getoeter naar buiten gaat. Hiervoor zat het ding binnenin de sunrider en de herrie die de claxon maakte was echt niet te harden.


Ook de naden waar de twee helften aan mekaar bevestigd zijn worden mooi weggewerkt. Misschien een beetje overkill, maar zo hoeft er ook geen tape over gekleefd te worden om deze "kleine" imperfecties te camoufleren. Aangezien er achteraan geen versnellingen meer zitten, heb ik de opening in de zijkant om de derailleur te regelen ook maar dichtgemaakt.  • Comments(0)//blog.retrovelo.be/#post41