Retrovéloblog

Retrovéloblog

Restauratie oude fiets

Retro projectenPosted by stefan 12 Jan, 2013 18:14:05
De restauratie van een fiets die ik ooit 40 jaar terug voor 1 Belgische frank gekocht heb is klaar. Door corrosie was het kader in zeer slechte staat en heeft het vele uren en een paar noodzakelijke herstellingen gekost om het terug in zijn originele staat te krijgen. Maar het resultaat mag er zijn. De wielen waren om zeep en zijn vervangen door gelijkaardige stalen velgen. De juiste banden vinden was ook niet evident. 26 inch banden met deze ETRTO 32-597 maat worden niet langer gemaakt, maar na lang zoeken heb ik in Nederland nog enkele exemplaren gevonden. Het stuur is origineel en met katoenlint overtrokken. Het fietsmerk is mij nog steeds onbekend, dus heb ik hem maar van mijn eigen Retrovélo merk voorzien.

Klik op de foto voor meer afbeeldingen.  • Comments(2)//blog.retrovelo.be/#post22

The art of polishing

Retro projectenPosted by stefan 23 Nov, 2012 15:27:41
Onlangs een oude Plume Vainqueur racefiets van midden de jaren '70 voor een prikje op de kop getikt op een rommelmarkt. De fiets is niet helemaal in originele staat, maar het wordt toch een leuk restauratieprojectje. Ik hoef enkel nog Campa remmen en een ander zadel te vinden.
Bij Plum hebben ze nog de originele stickers liggen die ze er trouwens gratis willen op plaatsen. Van een goede service gesproken.

Ondertussen heb ik een aantal onderdelen reeds een grondige poetsbeurt gegeven en deze zien er nu nog mooier uit dan nieuw.

De Normandy wielnaaf zoals hij er na bijna 40 jaar uitzag.

Na schuren, polijsten en veel geduld... glimmen ze als spiegels

Ook de Campa voor- en achterderailleur zijn opgepoetst  • Comments(0)//blog.retrovelo.be/#post12